Variert sunn mat

I vår barnehage er vi opptatt av at barna skal få sunn ernæringsrik mat som smaker godt. Måltidene skal være hyggelige sosiale stunder, med ro og nytelse...

Vår egen kokk Siv har komponert menyene i barnehagen med tanke på at maten skal være variert, næringsrik og god. De samme rettene dukker opp med jevne mellomrom, noe som er viktig da barn ofte må smake på en rett mange ganger før de liker den. På mandager er det kjøtt/vegetar-rett, onsdager er det supper, på fredager er det fisk som blir servert.

Her er et eksempel på en ukesmeny:

Mandag: Kjøtt/evt vegetar

En kjøttrett kan for eksempel være kjøttkaker m/ stuet kål, tyttebærsyltetøy og poteter. Vegetarretten kan for eksempel være vegetarlasagne m/ salat.

Onsdag: Suppe

Eksempel på suppe kan være rød linsesuppe m/ hjemmebakt brød, eller spinatsuppe m/ egg og hjemmebakt brød.

Fredager: Fisk

En fiskerett kan for eksempel være stekt sei m/ pasta i hvitløksolje og bakte grønnsaker, eller fiskekaker med rosa potetmos, kokte gulrøtter, broccoli og blomkål.