Tradisjoner

Vi har mange tradisjoner i Søndre Dal Gård barnehage. Noen kommer, noen går, og noen blir her i mange år! Tradisjonene danner utgangspunkt for mye av temaarbeidet på avdelingene.

Høstsuppe

Vi gir barna kjennskap til ulike frukter og grønnsaker gjennom temaarbeid og samlinger i forkant av denne dagen. Vi ser, smaker, lukter og føler! Vi har en egen grønnsakshage der barna er med på å plukke gulrøtter, squash, sukkererter og andre grønnsaker. Barna kutter opp frukt og grønt sammen med voksne. Dette blir brukt i maten som blir servert til foreldrene senere denne dagen. Vi lager grønnsakssuppe som familiene kan komme og spise i barnehagen sammen med barna.

Dette er gratis.

Foreldrenes oppgave: Møte opp i barnehagen og spise en deilig middag sammen med barna sine fra klokka 15.30 til 16.30.

Brannvernuke

Denne uka har vi brann som tema i fellessamling. Vi gjennomfører to brannøvelser og får besøk av en ekte brannmann!

Snekker Andersen

Vi kjører buss til Trikkestallen og ser på Snekker Andersen. Vi bestiller buss som henter oss i barnehagen, og som kjører oss hjem når teateret er ferdig. Alle barna drar bortsett fra den yngste halvdel av Nystua-barna.

Luciafeiring

Vi samles til opptog når barnehagen åpner. Barna fra Gamlestua og Loftet går i tog og synger "Santa Lucia" og "Vi tenner våre lykter" for småbarna og foresatte. Foreldre og søsken blir bedt inn på avdelingene på lussekatter og kaffe/saft etter toget. De som skal gå i tog må møte opp senest 07.45 ferdig pyntet. Toget går kl. 08.00.

Foreldrenes oppgave: Kle barnet i hvite klær og med glitter dersom barnet ønsker det. Barnehagen har lys til de som går i toget.

Julebord

Vi arrangerer julebord for barna der vi voksne er servitører. Vi serverer nydelig kalkun/halal kylling med saus, poteter, grønnsaker og tyttebærsyltetøy. Riskrem med rød saus til dessert. Før middagen har vi fellessamling på Himmelrommet på Gamlestua der vi synger julesanger og ser bilder på storskjerm, og vi snakker om hva man gjør på et julebord. Kokken Siv kommer inn mot slutten og presenterer menyen.

Foreldrenes oppgave: Pynte barna dersom de ønsker det. Levere barna innen 10.00

Nissefest

Alle kler seg ut som nisser. Vi har fellessamling der vi synger julesanger.  Vi spiser grøt og koser oss. Kanskje kommer nissen?

Foreldrenes oppgave: Kle barna i rødt dersom de ønsker det. Levere barna senest kl. 10.00.

Karneval

Vi baker fastelavensboller sammen med barna noen dager i forkant, og tar opp emnet karneval i samling. På karnevalsdagen kler barn og personalet seg ut og fester med dans og lek, og kanskje en liten forestilling? Vi har fellessamling på Nystua kl. 10.15.

Foreldrenes oppgave: Kle barna ut, dersom de ønsker det. Levere innen 09.30.

Skidag

Vi tråkker løype og arrangerer skidag. De barna som ønsker det deltar på ski. Det er poster underveis med skiskyting (ballkast i bøtte). Alle blir heiet fram til mål, og etterpå er det pølser/fiskepinner og toddy på menyen. Vi avslutter dagen med medaljeseremoni der alle barna får komme opp på seierspallen.

Foreldrenes oppgave: Husk å ta med ski og støvler til de barna som vil delta. Staver er ikke nødvendig.

Påske

Vi formidler deler av det kristne påskebudskapet og lager påskepynt.

Rusken

Vi rydder ute, plukker pinner i hagen, vasker leker og sykler sammen med barna. Vi koser oss med is etter hard jobbing.

17. mai

Siste dagen i barnehagen før 17.mai feirer vi.

Vi går i tog i nærmiljøet med flagg og korps på stereoen! Førskolebarna går først med fanen. Vi synger "Ja vi elsker", og etter toget er det tradisjonelle leker som potetløp og ballkast utenfor barnehagen. Vi spiser pølser og fiskepinner i lompe, og selvfølgelig is! Vi inviterer Brennastubben barnehagen til å feire med oss, og barnas familie er velkommen til å gå i toget.

Foreldrenes oppgave: pynte barna hvis de ønsker det. Levere innen kl.09.30

Fiskedag

Barna lærer om ulike fiskearter i forkant av denne dagen. På fiskedagen har vi fellessamling, og vi dekker et langbord fullt med fisk og skalldyr. Barna får se, ta på og utforske de ulike artene. Siv forteller om de ulike dyra på bordet, og viser oss også hva som er inne i fiskene. Førskolebarna lager sin egen mat denne dagen av de ulike fiskene. De andre spiser fiskeburger. Resten av fisken lager vi fiskesuppe av.

Beachparty!

Vi blåser opp det vi har av bassenger og badeballer og har en våt og morsom dag ute i sola. Vi lager vannsklie og koser oss med frisk frukt og annet godt. Denne dagen er selvfølgelig væravhengig, og blir arrangert på kort varsel.

Sommerfest

Foreldre og barn inviteres på sommerfest! Det blir servert deilig mat, og vi koser oss i hagen dersom været tillater det. Det blir underholdning på trappa, avslutningsseremoni for førskolebarna, og kakebord med de deiligste kaker.

Foreldrenes oppgave:

Ta med tepper/stoler og drikke til maten.

FAU delegerer oppgaver som baking/grilling. Alle hjelper til med å rydde.