Nyhetsarkiv

 • Hospitering i egen barnehage

  Denne våren hospiterer de ansatte på andre avdelinger. Dette er noe vi har snakket om og hatt lyst til lenge, men det var i år vi fikk det til. En person fra hver avdeling bytter avdeling for en periode, Målet har vært, kvalitet, forståelse og trivsel, og foreløbig virker som det er en positiv opplevelse for alle. Vi skal reflektere mer over hospiteringen når vi er er ferdig med den, for denne gang.

 • Julen i Søndre Dal Gård barnehage

  I barnehagen vår er desember viet til julen, og det er et mangfoldig innhold vi har denne måneden. Vi baker pepperkaker og lussekatter, vi lager julegaver og pynter avdelingene. Vi reiser bort på juleteater, vi har julesamlinger med tradisjonelle norske julesanger, julekalender og vi tenner lys for hver uke i desember. Vi har nissefest, Luciatog, fellessamling om det kristne julebudskapet, og førskolen inviteres til kirken. Les videre...

 • Frukt og grønt dag 12. oktober

  I oktober inviterte vi foreldrene inn på kortreist eplekake og kortreiste gulrøtter med dip og kortreiste urter. Foreldrene fikk se bilder fra flere deler av prosessen. Vi ønsker å vise hva vi tar barna med på igjennom en vår og høst i grønnsakshagen vår. Takk for besøket

 • Forestilling med Barnas Musikkteater!

  På fredag fikk vi nok en gang oppleve Barnas Musikkteater med en leken og visuelt fengende forestilling.

 • Aktivitetsdag 2. mars 2022

  I dag har vi hatt Aktivitetsdag i barnehagen. Og for en fin dag det ble! Været var med oss, og det var godt planlagt. Storbarna ble delt i månebarn, solbarn og førskolebarn på tvers av avdelingene og hadde faste voksne med seg i aktivitetene som var satt opp. Det hele startet under START-banneret i hagen der vi sang nasjonalsangen.

 • Vi har hatt besøk av Barnas Musikkteater!

  Vi har hatt besøk av Sonia fra Barnas Musikkteater. Vi fikk en musikalsk opplevelse fra Sonia som hadde med seg ulike små og store instrumenter.

 • Julerock!

  1. desember rocket vi julen inn på konsert med Mikkel og Reverockerne»!

 • Fiskedagen

  27. oktober hadde vi fiskedag i barnehagen. Dagen startet med samling der vi møtte en litt pysete fisker og en morsom fisk (Sandra og Martina). Det ble en fin stund med mange sanselige effekter og fiskesanger. Det ble kjøpt inn fisk og sjømat i mange former; Laks, rødspette, lange, blåskjell, reker og krabbe. Vi fikk se, lukte og ta på fisken i Sivs fiskebutikk. Og vi fikk med oss fisk til å studere nærmere på avdeling.

 • Barnehagen er 30 år!

  22. september feiret vi barnehagens 30 års jubileum med hjemmelaget grønnsakssuppe og en skikkelig god kake! Det ble pyntet til fest i hagen og mange kom!

  Barnehagen vår ble startet på dugnad i 1991 etter at lokalsamfunnet hadde sett behovet for en barnehage, og dette gårdshuset ble valgt ut som lokaler. Det tidligere litt slitne gule huset ble bygd på, malt rødt og ble et hus vi i dag er veldig stolte av. Det er dere foreldre som eier huset og dette stedet sammen, og vi som jobber her omtaler det ofte som "Vårt andre hjem".

 • Vi har hatt besøk av Margareth Sandvik

  På plandagen 20. august hadde vi besøk av Margareth Sandvik som jobber ved Oslomet, og som har skrevet flere bøker om språk og nå sist om "Språkarbeid i barnehagen". Vi fikk høre om de gode språkmulighetene som ligger i alle hverdagssituasjonene og i rutinesituasjonene i barnehagen. Takk for besøket!

 • Vi har hatt besøk av Mikkel og Reverockerne!

  I år bestilte vi konsert for barna til sommerfesten vår. Mikkel og Reverockerne. Vi trengte noe nytt og fresht, og det var nettopp det vi fikk. Det ble allsang, rock, teater og mye latter da to reverockere kom og leverte musikk inn i barnehagen vår. Det ble en opplevelse vi sent vil glemme.. og hvis du ikke har skjønt hva småen prøver å si, så er det... Reverock!

 • Vi bygger hytte i hagen!

  Eller rettere sagt, Ivar snekkeren vår, bygger hytte i hagen. Dere har kanskje sett plattingen vi har hatt mellom trærne nede i hagen? Den var starten på en tiltenkt trehytte. Og nå skal den endelig bli bygget med hjelp av en dyktig snekker. Vi er veldig spente på hvordan dette blir, men har trua på at den vil gi oss mange muligheter for fin lek, hvile og dagdrømming, skygge og en enda mer spennende hage.

 • Vi er åpne første dag i rødt!

  Vi er stolte av å tilby barn og foreldre et godt tilbud allerede første dag i rødt i vår barnehage. Det er en løsningsorientert gjeng som har snudd stein i løpet av helgen for å klare å få til dette. Nå blir det spennende å så hvor lenge vi blir i rødt. Og mens vi ser etter det gult lys i horisonten skal vi benytte oss av de muligheter rødt skaper for oss.

 • Fiskedagen er endelig tilbake!

  Vi har i mange år arrangert Fiskedag i barnehagen. I vår ble den avlyst pga korona. Torsdag forrige uke tok vi Fiskedagen tilbake og det med stor iver og begeistring!

 • Vi har kjøpt oss Lavvo!

  Vi har kjøpt oss tidenes julegave og venter nå på at den skal komme til barnehagen. Det er mest sannsynlig levering av delene til Lavvoen neste uke 15. januar kl. 11. På leveringsdagen trenger vi hjelp av sterke mennesker da delene skal fraktes inn i skogen til plassen vi har fått lov til å gjøre til vår egen. Vi håper flere av dere har mulighet til å hjelpe oss:) Si gjerne ifra på avdeling. Vi gleder oss sånn til å ta den i bruk!

 • Vi har hatt karneval!

  I dag har vi kledd oss ut og danset samba fra avdeling til avdeling. Vi har hatt fellessamling med dans, godteposer, klovner og ballonger. En morsom og litt annerledes dag for barna.

 • Vi har feiret St. Lucia!

  Tradisjonen tro feiret vi Lucia i barnehagen i morges. Årets koseligste start på dagen! Førskolebarna gikk først i toget rundt på gårdsplassen som var fylt med lykter og lys. Etterpå var det sang på trappa og servering av lussekatter og pepperkaker inne.

 • Høstsuppe

  Vi har hatt høstsuppe i barnehagen! I går spiste foreldre og barn grønnsakssuppe sammen i barnehagen. En koselig avslutning på teamarbeidet om frukt og grønt. Barna har selv vært med på å høste frukt og grønt fra barnehagens hage, og noen har også kuttet grønnsaker til suppa. Hjemmelaget foccaia ble også servert, også den laget av barnehender.

 • Beach Party

  I dag har vi hatt Beach Party i barnehagen!

 • Fiskeuke

  Denne uken er det fisk som er tema. På mandag hadde Marianne og Martina fellessamling på Nystua for alle i barnehagen. Vi fikk en forelesning om ulike fiskeslag fra Frk. Hyse og Frk. Makrell. Moro for store og små!

 • Karius og Baktus

  I dag har vi vært på forestilling på Nystua og sett på Karius og Baktus. Det var spennende! De voksne på Nystua har jobbet med historien på avdelingen for de minste, men i dag fikk hele barnehagen komme og se på.

 • Karneval!

  Sambaen er løs!
  I dag har vi hatt karneval i barnehagen. Mange superhelter, prinsesser, klovner, brannmenn og dyr samlet seg på Nystua der klovnen Silja underholdt oss med trylling, tull og sang. Alle barna fikk ballonger som så ut som de rareste ting!

 • St.Lucia!

  I dag har vi feiret Lucia i barnehagen med Luciatog utendørs, og sang på trappa. Førskolebarna går i toget hos oss, og de som vil ellers. En koselig morgen med lussekatter og kaffe på avdelingene etterpå. Hyggelig at så mange foreldre og søsken deltok!

 • Julebord for barna!

  I dag er det klart for julebord! Vi startet opp med fellessamling ute, der nissene bidro til julestemning. Vi gikk også rundt juletreet. Etterpå ble barna fordelt på tre avdelinger, og ble servert kalkun og halalkylling med saus, poteter og grønnsaker! Namnam. Vi er heldige som har egen kokk i barnehagen vår!

 • Juleteater

  I dag er det endelig tid for busstur til Trikkestallen for å se på Snekker Andersen og Julenissen. Dette har vært tradisjon i mange år nå, og det er like koselig hver gang.

 • Høstsuppe

  I dag serveres deilig hjemmelaget grønnsakssuppe for foreldre og barn fra 15.30-16.30.

 • Kompetanseheving

  Vi satser i år på å øke kompetansen blant personalet ytterligere, og deltar på en rekke kurs. Ta en titt på kursoversikten vår under fanen Om oss- kompetanseheving.

 • Sommerfest!

  I dag er det duket for årets sommerfest og avslutning før ferien. Det blir grilling, underholdning, kakespising og avskjed med førskolebarna. Vi gleder oss!

 • Fiskedag!

  I dag er det fiskedag i barnehagen! Vi har sett, luktet og tatt på fisker og skalldyr av ulikt slag!

 • Informasjonshefte

  Barnehagen har laget et informasjonshefte som vi ønsker at foreldre leser før oppstart.

 • Dugnad

  Det blir dugnad i barnehagen 11. mai kl. 17.00 og 13. mai kl. 10.00. Vi er heldige som har så engasjerte foreldre som bidrar til at barnehagen holdes i orden. Alle foreldre har 8 timer dugnadsjobb i året.

 • Samba'n er løs!

  I dag er det karnevalsfest i barnehagen! Vi kler oss ut, danser i tog, underholdes i fellessamling, spise pølser og ha det gøy!

 • LESEGLEDE

  LESEGLEDE er barnehagens eget bokprosjekt som starter opp denne våren!
  Les mer i årsplanen vår.

 • Søke barnehageplass?

  Skal dere søke barnehageplass og er fortsatt litt usikre? Send oss en mail hvis dere lurer på noe eller ta turen innom. Vi gleder oss til å møte dere!

 • Årsplan 2017

  Årsplan 2017 oppdateres i skrivende stund. Fanen "Årsplan 2017" vil inneholde den samme informasjonen som årskalenderen gjorde, og mere til.

 • Vi åpner igjen 3. januar!

  Vi lukker dørene for julen her på lillejulaften, fredag 23. desember, klokken 17:00 og åpner dem igjen 3. januar klokken 7:30.

 • Snekker Andersen og resten av jula i barnehagen

  Tirdag neste uke 22. november drar vi på Snekker Andersen. Barna må være i barnehagen 9:30. Følg med på hva som skjer fremover så barna ikke går glipp av våre mange juletradisjoner.

 • Arbeid på tomta

  Det blir i disse dager satt opp bod på tomta. Den blir fin å ha til vinteren for oppbevaring av blant annet ski på en enkel og praktisk måte for oss. Det blir lås på boden.

 • Menyen er oppdatert

  Vi forsøker å huske å oppdatere menyen for dere, men følg med utenfor kjøkkenet. Siv er alltid ajour med menyen!

 • Frukt -og grøntdag!

  Vi ønsker familiene velkommen til frukt-og grøntdag 21. September!

 • Et nytt barnehageår er i gang!

  Vi ønsker gamle og nye barn og foreldre velkommen til et nytt barnehageår!

 • SOMMERFEST 6. JUNI!

  Velkommen til årets sommerfest i barnehagen!

 • FISKEDAG!

  Fiskedagen ble gjennomført onsdag 11.mai. Det var stor interesse hos barna, de fikk se og ta på fisk, stilte spørsmål og fikk masse informasjon av kokken vår om de ulike fiskene.

 • Endringer på nettsiden

  Nettsiden vår er "under oppussing". Det jobbes for tiden med å oppdatere den informasjonen som ligger på den "åpne" delen som er tilgjengelig for alle.

 • Kom mai du skjønne milde...

  Da er i mai her, måneden med flest temaer på en gang!

 • Menyen er oppdatert for April/Mai!

  Gå inn på menyen under fanevalg KJØKKENET så kan dere se hva Siv kokkelerer i perioden fremover!

 • EVENTYR FRA KARNEVAL 2016

  Her er eventyret som ble fortalt på karnevalet i dag. God lesning!

 • Informasjonshefte til foreldre i Søndre Dal Gård barnehage

 • Skjemaer som må være med til lege ved medisinering - link her!

  Som følge av nye HMS-rutiner må vi be om at skjemaene "Legemiddelkort" og "Avtale om legemiddelhåndtering" fylles ut av fastlege ved eventuell medisinering.

  Skjemaene må fylles ut av lege før barnehagen kan starte medisinering.

  Skjemaene leveres utfylt i papirform pedagogisk leder på avdelingen.

  Følg linkene under

 • Viktig ny nettside

  Det har kommet en ny nettside for barn som vi anbefaler alle å ta en titt på! • ØNSKELISTE

  Etter forespørsel fra foreldre lager vi nå en ønskeliste på huset.
  Vi vet at mange foreldre sitter med ressurser, som vi kan ha nytte av dersom det ikke blir brukt lenger.
  Listen vil oppdateres etterhvert som vi mottar ting, eller kommer på nye ting vi trenger.

  Vi er veldig takknemlig for alle bidrag! :)

 • Sangtekster

  Her er noen av sangene vi synger på nystua for tiden.